Készült: 2021.06.23.22:56:56 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

77. ülésnap (2007.05.30.), 204. felszólalás
Felszólaló Dr. Orosz Sándor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:19


Felszólalások:  Előző  204  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. OROSZ SÁNDOR (MSZP): Köszönöm. Ékes képviselő úr hozzászólása közben jó néhány reagálnivaló kerekedett, de mindre nem lehet. Az egyik. Valóban, az ország későbbi környezeti állapotait is - hogy mondjam - meghatározza az, amit a genetikailag módosított organizmusok dolgában nagy-nagy többséggel elfogadott az Országgyűlés. Csak az a példa meg a mostani példa nem analóg, merthogy ott lényegében arról volt szó, hogy mi itt a magunk területén mit akarunk csinálni, és ehhez egy eljárásrend szerint kellett mások hozzájárulása.

Most nem erről van szó. Mi mások beindult aktivitását és látnivalóan rossz irányú beindult aktivitását kellene és kell - bocsánat, ne engedjünk, kell - hogy megfordítsuk. Ez egészen más fölállás. A saját területünkön az van, amit mi mondunk, más területén az van, amit ők mondanak. Beleszólásunk természetesen van, de ez a bizonyos beleszólás, ez az úgynevezett jogi út jelentene hosszú időre való olyan konzerválását folyamatoknak, amit meg nem akarunk, mert teljesen egyértelmű, hat évig e tekintetben helyben topogás volt. Helyben topogás. De ez nem igaz, mert azért közben a magyar kormány fellépett, sőt a magyar kormány az itt leírt értékelésekhez kutatási vizsgálatokat indított és csinált, mert ha valahol valamikor mégis jogi útra terelődik a szó, akkor kérem, ott igazolások, bizonyítékok, kutatási eredmények nélkül labdába sem lehet rúgni.

Ezeket pedig a magyar kormány eddig is finanszírozta, ezeknek volt az egyik eredménye, amiről magam is beszámoltam, a halállapotokról. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)

A következő kétpercesemben majd folytatom, ha erre lehetőségem lesz. Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  204  Következő    Ülésnap adatai