Készült: 2020.10.02.00:33:25 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

240. ülésnap (2009.11.09.), 116-118. felszólalás
Felszólaló Dr. Szanyi Tibor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:43


Felszólalások:  Előző  116 - 118  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SZANYI TIBOR (MSZP): Természetesen elfogadom. Köszönöm szépen.

ELNÖK: Köszönöm, képviselő úr. Öné a szó. Parancsoljon!

DR. SZANYI TIBOR (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Államtitkár Úr! Az a probléma, amivel jelentkezem, akár mondhatnám, hogy az én szeretett XIII. kerületi választókörzetemben a legnagyobb probléma, de valójában ez egy országos ügy. Mindenütt, ahol társasházak vannak, sőt minél nagyobb egy társasház, annál nagyobb problémát jelent az őrzés, egyáltalán a házban zajló folyamatoknak valamiféle kontroll alatt tartása.

Számos társasház próbálkozik azzal, hogy saját térfigyelő kamerát helyezzen el a társasház különböző folyosóin, a bejárati ajtónál s a többi, ámde elég nagy bizonytalanság van az ügyben, hiszen az adatvédelmi ombudsman egyik állásfoglalása értelmében erre nincsen jogszerű lehetőség, hiszen nagyon kérdéses, hogy az így nyert adatokkal ki és miként tud élni.

Ebben van is valami egyébként. Én magam is - hogy mondjam? - zavarba ejtőnek tartom, amikor mondjuk, intimpistáskodó közös képviselők pletykálnának a házban, hogy kinél ki járt, ki nem járt s a többi. Tehát valóban ez egy méltánylandó szempont, ugyanakkor úgy gondolom, hogy pusztán egy állásfoglalás még nem ok arra, hogy a problémát is kidobjuk. Magyarul: kéne keresni valamilyen lehetőséget, megoldást arra nézvést, hogy miként lehet jogszerűen felszerelni társasházakban térfigyelő kamerákat, és azokat jogszerűen működtetni valamennyiünk, de különösen az ott lakók biztonsága érdekében.

Azt hiszem, hogy egy Országgyűlésnek egy ekkora horderejű problémával tudni kell megbirkózni. Gondolom, hogy ha kell, törvényjavaslatot lehet előterjeszteni, bármit. Én a magam részéről állok rendelkezésre ez ügyben, de ha a minisztériumnak jobb ötlete van, én annak is nagyon tudok örülni.

Köszönöm szépen a lehetőséget.
Felszólalások:  Előző  116 - 118  Következő    Ülésnap adatai