Készült: 2020.05.25.11:31:49 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

207. ülésnap (2001.05.10.), 282. felszólalás
Felszólaló Borkó Károly (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:10


Felszólalások:  Előző  282  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BORKÓ KÁROLY (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Én is a Korózs képviselőtársam által elmondottakhoz szeretnék hozzászólni. Az autópálya-építéssel kapcsolatban szeretném megjegyezni, a jelenlegi kormányzat elsődleges célja, hogy olyan autópályák épüljenek ebben az országban, amelyek megfizethetők az autósok számára. Nem lehet cél olyan autópályák létesítése az országban, amelyeket senki nem használ, az olyan autópálya a nagy magyar laposon, mint az 5. számú, amelyik egyszerűen irreálisan magas autópályadíjakkal használható csak, és inkább letérnek róla az autósok és az alsóbbrendű utakon közlekednek, iszonyú terhelést jelentve az autópálya-környéki településeknek.

A termálvízzel kapcsolatban szeretném megjegyezni, hogy a Széchenyi-terv külön programban foglalkozik ezzel a kérdéssel, tehát lehetőség van a termálkincs kihasználására.

A képviselő úr kerékpárutakkal kapcsolatos hozzászólását azzal egészíteném ki, hogy a Felső-Tisza mentén a gáterősítések nyomán a gátkoronákon kerékpárutak létesülnek. A tavaly megerősített gátakon szinte mindenütt megépítették a gátkoronákon a kerékpárutakat is, ezzel jelentősen jobb lehetőséget teremtve az ottani falusi turizmusnak.

A lovasturizmussal kapcsolatban pedig csak annyi megjegyzésem lenne, hogy a lovasturizmus fejlesztése elsősorban üzlet, nem pedig közjóléti vagy népjóléti intézmény, tehát a lovasturizmusra nem csak azért kell külön hangsúlyt helyezni, mert a lovaglás egészséges - ismerünk olyan pártelnököket, akik már az országot is körbelovagolták (Bánki Erik: Csak akarták.), csak akarták, bocsánat -, hanem azért, mert ez elsősorban üzlet és pénzkereseti lehetőség a vidéken élő embereknek.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 
Felszólalások:  Előző  282  Következő    Ülésnap adatai