Készült: 2021.07.28.04:59:19 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

77. ülésnap, 105. felszólalás
Felszólaló Dr. Világosi Gábor (SZDSZ)
Felszólalás oka általános vita folytatása
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:34

Felszólalások:  <<  105  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Megkérdezem, hogy részt kíván-e még valaki venni a törvényjavaslat általános vitájában. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezőt nem látok. Megkérdezem az államtitkár urat, hogy kíván-e most szólni. (Dr. Kondorosi Ferenc: Később.) Jelzi, hogy később.

Tisztelt Országgyűlés! Az általános vitát lezárom. A benyújtott módosító javaslatokra figyelemmel részletes vitára bocsátásra és magára a vitára várhatóan a következő ülésünkön kerül sor.

(13.40)

Most pedig soron következik a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény módosításáról szóló, valamint a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény módosításáról szóló, továbbá az államhatárról szóló törvényjavaslatok együttes általános vitájának folytatása és lezárása. Az előterjesztéseket T/2915., T/2916. és T/2922. számokon kapták kézhez. A bizottságok is előterjesztették ajánlásaikat, ezeket pedig T/2915/1. és 2., T/2916/1. és 2., valamint T/2922/1., 2. és 3. számokon szintén megkapták.

Tisztelt Országgyűlés! Az előre jelentkező képviselők nincsenek jelen, aminek az oka az, hogy bizottsági ülésen vannak; most épp bizottsági meghallgatás folyik az igazságügy-miniszter úr, illetve az országos rendőrfőkapitány úr személyét illetően.

Így tehát megkérdezem, hogy kíván-e rajtuk kívül valaki felszólalni. (Nincs ilyen jelzés.) Jelentkezőt nem látok.

Megkérdezem ismét az államtitkár urat, hogy kíván-e szólni. (Jelzésre:) Jelzi, hogy később.

Tisztelt Országgyűlés! Az általános vitát így lezárom. Mivel az előterjesztésekhez módosító javaslat érkezett, a részletes vitára bocsátásra és magára a részletes vitára későbbi ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitája a lezárásig. Salamon László és Rubovszky György képviselők, KDNP, önálló indítványát T/2576. számon, az alkotmányügyi bizottság ajánlását pedig T/2576/1. számon kapták kézhez.

Megadom a szót Salamon László képviselő úrnak, a napirendi pont előadójának, 15 perces időkeretben. A képviselő urat illeti a szó.

Felszólalások:  <<  105  >>    Ülésnap adatai