Készült: 2020.09.26.10:42:08 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

325. ülésnap (2013.11.18.), 238. felszólalás
Felszólaló Simon Gábor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:43


Felszólalások:  Előző  238  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SIMON GÁBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Frakcióm megfontolta, és elvi álláspontját is megjeleníti a döntésben. Támogatjuk azokat a javaslatokat, amely javaslatok a legnehezebb helyzetű devizahiteles családoknak a megsegítésére irányulnak. Ahhoz, hogy önöknek legyen módja abban véleményt nyilvánítani, hogyha van esetleg szakmai korrekciós szakmai javaslatuk vagy véleményük az előterjesztéssel kapcsolatban, ahhoz először tárgysorozatba kell venni, először vitázni, tárgyalni kell róla, ezért azt gondolom, még ha van is az önök részéről bármilyen szakmai véleménykülönbözőség, az csak akkor fog kiderülni, ha itt a Házban erről vitát tudunk folytatni. Ezért mi szeretnénk ezt a magunk részéről a frakció álláspontjaként is támogatni, támogatni, hogy ezt a javaslatot tárgysorozatba vegyük, és a parlament az ehhez kapcsolódó vitát folytassa le.

Ne járjon úgy ez a javaslat, ahogy jártak más ellenzéki kezdeményezések, hogy odáig sem jutottak el, hogy itt a Házban lehessen róluk érdemben szót váltani, vagy odáig jutottak el, hogy egy homályos kormánypárti ígéretet kaptak válaszul; lásd például a magáncsőd intézménye: három éve terjesztik be ellenzéki képviselők, minden frakció már legalább egyszer ezt megtette, még sincs ebben ma sem a parlament előtt olyan jogszabályi előterjesztés, amely jogilag rendezné ezt az intézményt. Tegyenek önök is egy lépést ahhoz, hogy a devizahitelesek legrászorultabb csoportján tudjunk segíteni.

Magam és frakcióm ezt a javaslatot a tárgysorozatba-vételre irányulóan támogatja. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps az MSZP soraiban.)

(18.30)
Felszólalások:  Előző  238  Következő    Ülésnap adatai