Készült: 2020.08.13.14:21:36 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

112. ülésnap, 52. felszólalás
Felszólaló Korózs Lajos (MSZP)
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:19

Felszólalások:  <<  52  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KORÓZS LAJOS (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Elnök Úr! Azzal szeretném kezdeni, hogy az állam annak idején azért került kitalálásra, hogy ilyen magyartalanul fogalmazzak, hogy segítsen és intézkedjen. Éppen ebből adódóan kérdezem államtitkár urat, hogy nagyon sok olyan idős ember van, aki a szociális alapellátásban kerül ellátásra, és nagyon sokan vannak, akik tartós elhelyezést nyújtó intézményekben kerülnek elhelyezésre. Éppen ebből adódóan azt gondolom, hogy a szociális szféra az, amely egyébiránt az egészségügy és a rendészeti dolgozók mellett köszönetet érdemel ebben a válságos időszakban is a helytállásáért.Nagyon sokan, ahogy említettem, az alapellátásban szorulnak valamilyen segítségre, hiszen ismerjük nagyjából a számokat. Házi segítségnyújtásban mintegy 90 ezer ember vesz részt, a szociális étkeztetésben körülbelül 180 ezren, és azt is tudjuk, hogy a nappali ellátóintézményekben mintegy 50-52 ezer ember kerül ellátásra.

Éppen ebből adódóan azt is kérdezem, hogy mit tesz a kormány annak érdekében, hogy ezek az emberek kifogástalan minőségben és időben megkapjanak minden olyan segítséget és ellátást, ami őket megilleti. Próbálnake bevonni, valamilyen humánerőforrás-lehetőséggel próbálnake élni annak érdekében, hogy az a szakmai személyzet, amely jelenleg ellátja ezeket az embereket, maradéktalanul eleget tudjon tenni a feladatainak?

A másik terület a tartós bentlakási intézményben elhelyezettek problémája. Itt a legeslegfontosabb az, hogy a vírus ne kerüljön be ezekbe az intézményekbe. Itt is mintegy 90 ezer emberről beszélek. És nagyon sokan vannak, főleg a fogyatékosok körében, akik odahaza tartózkodnak. Az ő megsegítésükre milyen intézkedéseket foganatosítanak? Köszönöm szépen a lehetőséget. (Taps az MSZP, a Párbeszéd és a DK soraiból.)

Felszólalások:  <<  52  >>    Ülésnap adatai