Készült: 2020.08.12.20:20:58 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

143. ülésnap, 40. felszólalás
Felszólaló Jakab Péter (Jobbik)
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:02

Felszólalások:  <<  40  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

JAKAB PÉTER (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Miniszterelnök úr, akar beszélni róla? Sorosról? (Felzúdulás a kormánypártok soraiban.) Látom, felcsillant a szeme. Tudja, még egyszer, év elején azt mondta az egyik kormányinfón, hogy ön nem akarja, hogy az legyen a látszat önről, hogy Soros-fóbiája van. Na most az a helyzet, hogy sajnos tökéletesen úgy tűnik, hogy önnek tényleg Soros-fóbiája van. Nézze, mi most már évek óta hallgatjuk önöktől azt, hogy Sorosnak van egy veszélyes terve. Utóbb kiderült, hogy nemcsak egy, hanem rögtön kettő is, ugye, itt van az 1.0-s terv meg a 2.0-s terv  ugye, jól mondom? , nyilván a választások előtt még lesz majd egy 3.0-s terv is.

Miniszterelnök úr, nem érzi úgy, hogy ez végtelenül ciki? Fel tudja idézni egyáltalán, hogy ez mikor kezdődött el önnél egészen pontosan? Akkor, amikor Soros pénzéért sorosista lett, vagy akkor, amikor a hatalomért sorosozó? (Közbeszólások a Fidesz soraiban.)

Ön mostanában azzal szokta a Jobbikot vádolni, hogy balra tolódtunk. Eközben nem történt más, mint hogy megérkeztünk középre (Folyamatos közbeszólások.  Az elnök csenget.), a Jobbik ma pontosan ott van, ahol egy magyar néppártnak lennie kell ahhoz, hogy minden egyes tisztességes magyar embert képviselni tudjunk. (Szórványos taps és derültség a kormánypártok soraiban.  Közbeszólások a Jobbik soraiban.) De önnel mi történt, miniszterelnök úr? Önnel mi történt? A Liberális Internacionálé alelnökéből keleti diktátorok Nyugat-ellenes barátja lett. Vörös csillagok előtt hajbókol koszorúkkal a kezében. Hát, szép kis életút, miniszterelnök úr, egyik szélsőségből a másik szélsőségbe!

Én azt kívánom önnek, hogy találja meg végre a normalitás útját, és felejtse el a fóbiáit, mert így nem tudjuk megállapítani, hogy a magyarokat nézi hülyének, vagy ön az. (Felzúdulás a kormánypártok soraiban.)

Felszólalások:  <<  40  >>    Ülésnap adatai