Készült: 2019.04.19.05:23:10 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

48. ülésnap (2018.12.10.), 39. felszólalás
Felszólalás oka Az OGY dönt a képviselő ülésnapról történő kizárásáról
Felszólalás ideje 2:09


Felszólalások:   37-39  39   40-56      Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Kérdezem a tisztelt Házat, egyetérte az S/3976. számú személyi javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.  Móring József Attila mobiltelefonjával felvételt készít.  Dr. Varga László: Kameráztok! Büszkék lehettek magatokra! Az embereknek mondtátok volna el!) Megállapítom, hogy a Ház a személyi javaslattal 140 igen szavazattal, 1 nem ellenében, tartózkodás nélkül egyetértett. (Folyamatos közbeszólások az ellenzék soraiból.  Gréczy Zsolt: Törvénytelen, amit csináltok!  Arató Gergely: Az Országgyűlés meggyalázása!)

Felteszem a kérdést, hogy a tisztelt Ház egyetérte Varga László képviselő úr súlyos rendzavarás miatti kizárásával a Ház további üléséről. (Közbeszólás a Jobbik soraiból: Nem!  Sípolás.) Aki egyetért, kérem, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.  Közbeszólások az ellenzék soraiból: Nem!  Arató Gergely: Zárjátok ki az egész ellenzéket!  Varju László: Szégyelljétek magatokat mind!)

Köszönöm szépen. Elnézést, gépi szavazást kérnék ismételten! Kérdezem tehát, hogy egyetérteneke a kizárási javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.  Közbekiabálások és folyamatos sípolás az ellenzék részéről.)

Megállapítom, hogy Varga László képviselő úr kizárásával 115 igen szavazattal, 35 nem ellenében, tartózkodás nélkül a tisztelt Ház egyetértett.

Továbbá jelzem, hogy Bangóné Borbély Ildikó, Szabó Sándor, Kunhalmi Ágnes, Tóth Bertalan és Varju László képviselőknek a Ház méltóságát és működését súlyosan rendzavaró magatartása miatt szankciókat fogok javasolni. (Közbeszólások az ellenzék soraiból.  Bangóné Borbély Ildikó: Ennyi a rendszer!  Kunhalmi Ágnes: Nem megyek sehová! Egyéniben megválasztott képviselő vagyok!  Dr. Vadai Ágnes mobiltelefonjával felvételt készít.  Közbeszólás az ellenzék soraiból: Szégyen, gyalázat, amit csináltok!)

Tisztelt Országgyűlés! Ügyrendi kérdésben kért szót Tóth Bertalan képviselő úr. (Folyamatos fütyülés.) Amennyiben szót kíván, akkor parancsoljon, megadom a lehetőséget. Tóth Bertalan képviselő úr kért szót.
Felszólalások:   37-39  39   40-56      Ülésnap adatai