Hírek, meghívók, sajtóközlemények

Az Országgyűlés rendkívüli ülésének napirendi javaslata

Az Országgyűlés 2019. január 3-án, csütörtökön, 9:00 órától rendkívüli ülést tart az Országházban.

 

Itt olvashatják a napirendi javaslatot!

 

Országgyűlés Sajtóirodája

Elhunyt Garai István Levente volt országgyűlési képviselő

Életének 63. évében elhunyt Garai István Levente. A Bács-Kiskun megyei politikus 1994 és 1998, majd 2004 és 2014 között volt a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője.

Gyermekkarácsony az Országházban

Az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat idén újra közösen szervezte meg az „Országházi Gyermekkarácsonyt”, melyre 800 hátrányos helyzetű, nehéz anyagi körülmények között élő általános iskolás gyermeket hívtak meg Magyarországról és a határon túlról.

 

23 magyarországi településről, valamint a Kárpát-medencéből, Erdélyből, a Felvidékről, a Vajdaságból, Horvátországból, Kárpátaljáról és Burgenlandból, összesen 12 határon túli településről érkeztek gyerekek. Utazásuk, szállásuk és étkezésük költségét a szervezők állták.

Elhunyt Kósa Ferenc volt országgyűlési képviselő

Életének 82. évében szerdán elhunyt Kósa Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, volt országgyűlési képviselő, az Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja.

Kósa Ferenc ellenzéki értelmiségiként részt vett az 1985. évi monori és az 1987 szeptemberi lakitelki tanácskozáson. 1990-2006 között az MSZP országgyűlési képviselője volt, nevéhez fűződött egyebek mellett a filmtörvény gondozása.

Az Országgyűlés napirendje

Az Országgyűlés 2018. december 10-11-12-13-án tartja következő ülését.

 

Itt olvashatják a napirendet!

 

Országgyűlés Sajtóirodája

Elhunyt Hirt Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője

Hirt Ferenc 1967-ben született Tolna megyében, Pincehelyen. Tamásiban nevelkedett, ott töltötte gyermekkorát és ott járt általános iskolába is. Erősáramú villanyszerelőként 1985-ben végzett Szekszárdon. Első munkahelye a Tamási Építőipari KTSZ volt, majd 1987-től az Orion tamási gyáregységében dolgozott 1988 áprilisáig, amikor – utasként – tragikus autóbalesetet szenvedett. Ez a baleset gyökeresen változtatta meg az életét, mivel gerinctörést szenvedve kerekesszékbe került. Néhány év rehabilitáció után úgy döntött, hogy vállalkozásba kezd. A család segítségével 1991-ben egy szórakoztató-elektronikai és háztartásigép-kereskedést hozott létre, majd – autó-és motorkerékpár- megszállottként – 1993-ban autókereskedést és szervizt nyitottak Tamásiban, a Hirt Autó Kft. később további városokba terjeszkedett.

Az Országgyűlés napirendje

A Országgyűlés 2018. november 26-27-28-29-én és december 3-án tartja következő ülését.

 

Itt olvashatják a napirendet!

 

Országgyűlés Sajtóirodája

Megemlékezés a Kossuth téri sortűz áldozatainak emlékhelyén

Az 1956-os Kossuth téri sortűz áldozatai éppúgy a haza hősei, mint azok, akik fegyverrel a kezükben estek el - mondta Boross Péter volt miniszterelnök az áldozatok emlékhelyén csütörtökön Budapesten. 

Nyílt nap az Országházban

2018. október 23-án, a nemzeti ünnep alkalmából nyílt nap lesz az Országházban. Az érdeklődők 10.00 és 17.00 óra között tekinthetik meg a díszlépcsőházat, a kupolacsarnokot, és a Szent Koronát.

A belépés mindenki számára ingyenes, előzetes regisztrációra nincs szükség. Az érdeklődők az Alkotmány utca felől közelíthetik meg az Országházat. Az épületbe kizárólag biztonsági átvizsgálás után lehet belépni. Nagyobb méretű táskák, csomagok, illetve személyi sérülés okozására alkalmas tárgyak (bicska, kés, gázspray stb.) nem hozhatók be.

A nagy érdeklődésre való tekintettel sorban állás várható.

A rendezvény alatt – 9.00 és 16.00 óra között - a megszokott rendben vezetett Országház-látogató csoportok is indulnak a Látogatóközpontból.

A magyar törvényhozás ezer éve állandó kiállítás 9.00 és 17.00 óra között, az In memoriam 1956. október 25. emlékhely és kiállítás és a Kőtár 10.00 és 18.00 óra között tekinthető meg.

Az Országgyűlés napirendje

Az Országgyűlés 2018. október 15-16-17-18-án és 24-én tartja következő ülését.

 

Itt olvashatják a napirendet!

 

Országgyűlés Sajtóirodája