DR. PETŐ IVÁN (SZDSZ): Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Örülök annak, hogy államtitkár úr is olvassa azokat a lapokat, amelyeket én is szeretnék olvasni, így egyebek között a Magyar Narancsot, amelynek legeslegutolsó számában ezzel az üggyel kapcsolatban megjelent egy cikk, és amely nem bulvárlap - mármint a Magyar Narancs -, feltételezhető, hogy nem a politikai rokonszenv jele, hogy úgy mondjam, a megszüntetésén fáradozik a kormány és nem a privatizálásán.

Ami az ügy lényegét illeti, az államtitkár úr válaszából nem tűnt ki az, hogy a Mahir Archívum megvan-e, létezik-e vagy sem. Az összes felsorolt egyéb gyűjtemény állami tulajdonú gyűjtemény, itt egy egyértelmű válasz is elhangozhatott volna, ha van ilyen, hogy megvannak ezek a javak.

Könnyű lenne megkapni a választ, hiszen a privatizálók ma a kormány felügyelete alatt állnak, a kormány alkalmazásában állnak. Mint ismert, a Magyar Hirdető, ahogy szokták mondani, Fidesz-közeli cég vezetői: Simicska úr, Gansperger úr, Hantosi Ferenc úr, a Mahir CityPoster volt vezetője, a Szerencsejáték Rt. mai vezérigazgatója. Mindannyian részt vettek a privatizálásban, és a Mahir tulajdonosai, illetve vezető tisztségviselői voltak.

A kérdés ma feltehető nekik az államigazgatáson belül. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage