Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Az önkormányzati bizottság kíván elõadót állítani? (Senki sem jelentkezik.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! A tartalmi összefüggésre figyelemmel, indítványozom az ajánlás 1., 3., 4., 9., 11. pontjai tárgyalásának összekapcsolását. Ezek a javaslatok a normaszövegben egységesen az "etnikai" megfogalmazást javasolják a törvényjavaslattól eltérõen. Az indítványról kézfelemeléssel kérem határozni: egyetértenek-e a javaslattal? (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a javaslatot elfogadta.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni a részletes vita e szakaszában. (Senki sem jelentkezik.) Mivel felszólaló nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 2. pontjához, amely a törvényjavaslat 2. §-ában a Btk. 157. §-a (1) bekezdése b) pontjának módosítását kezdeményezi. Az indítvány szövegpontosítást tartalmaz. (Senki sem jelentkezik.) Mivel felszólaló nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Indítványozom az ajánlás 5. és 6. pontjainak összekapcsolását. Az alaprendelkezés az egyesülési joggal visszaélés törvényi tényállását tartalmazza. Aki ezzel egyetért, kézfelemeléssel kérem szavazni! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés jelen lévõ látható többsége a javaslatot elfogadta.

Kutrucz Katalin képviselõ asszonynak adom meg a szót, aki a részletes vita e szakaszában szólni kíván.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage