Petõ Iván Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PETÕ IVÁN (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Egyrészt szeretném tájékoztatni azokat, akik nem tudják, hogy Bokros Lajos végkielégítését és a Budapest Banknak juttatott 12 milliárdot parlamenti vizsgálóbizottság tanulmányozta. Egyelõre semmi olyasmit nem állapított meg, ami Torgyán képviselõ úr vagy más, itt felszólaló képviselõk megállapításait igazolta volna.

A másik, hogy én szégyenletesnek tartom, hogy nekem, aki nem vagyok jogász, kell magyaráznom újra meg újra a parlamentben, vagy másoknak kell magyarázni, hogy mi a különbség a felmondás, a felmentés, a végkielégítés és mondjuk a korrupció között. Ezeket a dolgokat nem lehet összekeverni, képviselõtársaim.

Egyébként Bokros Lajosnak, mint ahogy itt Kuncze Gábor az imént elmondta, nem több milliós végkielégítésérõl lehet beszélni, hanem 400 ezer forintos végkielégítés az, amirõl egyáltalán szó lehet, de errõl sincs szó.

Ha jól értem ellenzéki képviselõtársaimat, azt vitatják, hogy Bokros Lajost föl kellett-e menteni a munkavégzés alól az õt megilletõ 6 hónapos felmondási idõre. Ha jól értem, ellenzéki képviselõtársaim azt követelik a kormánytól, hogy ne engedje el Bokros Lajost, még 6 hónapig legyen miniszter. (Derültség.) Mert az érvényes jog szerint tudniillik jár a munkavállalóknak - és így a minisztereknek is - a felmondási idõre, ha fölmentik õket a munkavégzés alól, a megfelelõ bér.

Tehát Torgyán József, Szájer József képviselõtársaim és mások azt követelik a parlament nyilvánossága elõtt a kormányfõtõl, a miniszterelnöktõl, hogy ragaszkodjon Bokros Lajos felmondási idõ alatti munkavégzéséhez. Ez is egy követelés lehet. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti képviselõk padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage