Mint-a-Parlament

Szíves tájékoztatásul közöljük, hogy "Mint-a Parlament" elnevezésű rendezvénysorozatunk soron következő ülésnapját 2014. május 23-án, (pénteken) 9.00 órakor az Országház Felsőházi termében rendezzük meg.

A rendezvény résztvevőit Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke köszönti.

 

Résztvevők:

Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar
ELTE-ÁJK Politikatudományi Intézet
Budapesti Corvinus Egyetem vegyes csapat
Debreceni Egyetem, vegyes csapat
Budapesti Corvinus Egyetem TTK Politológia szak
Bibó István Szakkollégium

A Magyary Zoltán szakkollégium és más hallgatói- és diákkörök kezdeményezésére kerül megrendezésre, a téma iránt érdeklődő egyetemisták számára az Országgyűlés munkáját modellező programsorozatunk.

A Mint-a Parlament célja, hogy a hallgatók kipróbálhassák elméleti ismereteiket, megismerhessék a törvényhozói munkát, és annak menetét.

A jelentkező egyetemek küldöttei kétnapos programon vesznek részt, ahol az első alkalommal (tréningnap) részletes ismereteket szereznek az Országgyűlés munkájáról, bemutatják a saját maguk által kialakított frakciójukat, annak programját és benyújtják törvényjavaslataikat.

Második alkalommal az ülésnapon folytatódik a munka, amikorra kialakulnak már az ellenzéki-kormánypárti erőviszonyok. A tréningnapon már megszavazott törvényjavaslatokhoz módosító javaslatokat nyújthatnak be, kijelölésre kerülnek a javaslatokat megtárgyaló bizottságok, majd a Házszabálynak megfelelően bizottságokban, illetve plenáris ülésen folyik a munka. Az ülésnap végén sajtótájékoztató keretében értékelik a történteket.

Az állandó parlamenti sajtóbelépővel nem rendelkezők, jelezzék részvételi szándékukat (személyi igazolvány, vagy jogosítvány, vagy útlevél számát megadva) az Országgyűlés Sajtóirodájánál, a sajto@parlament.hu címen.

Budapest, 2014. május 22.

 

                                                                                                Szilágyi Zoltán

                                                                                     az Országgyűlés sajtófőnöke