MAGYAR ORSZÁGGYŰLÉS
Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság

T/8619/1.

Bizottsági ajánlás

Dr. Szili Katalin asszonynak
az Országgyűlés elnökének

HELYBEN

Bizottsági ajánlás általános vitához

A Magyar Országgyűlés
Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának
ajánlása
az egyes törvények munkaerő-kölcsönzéssel kapcsolatos módosításáról szóló T/8619. számú törvényjavaslathoz

Tisztelt Országgyűlés!

Az Országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottsága 2004. február 23-i ülésén - első helyen kijelölt bizottságként - a törvényjavaslatot megvitatta s ahhoz a Házszabály 95. § (2) bekezdése alapján az alábbi általános vitát előkészítő ajánlását nyújtja be:

A bizottság meghallgatta az előterjesztő és a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium szakértőjének a törvényjavaslathoz fűzött indokolását és azt 12 igen és 10 nem szavazattal általános vitára ajánlotta.

A bizottsági vitában a többségi vélemény megfogalmazói kifejtették, hogy a munkaerő-kölcsönzés nem profit-orientált tevékenység, ezért a civil szervezetek bevonása új lehetőségeket teremt a hátrányos helyzetű munkanélküli rétegeknek a munka világába történő visszavezetésére.

A kisebbségi vélemény előadói nem tartották indokoltnak a módosító javaslatot, a közhasznú szervezetekről szóló törvény ilyen irányú módosítását, mert álláspontjuk szerint a tevékenység fő letéteményesei a munkaügyi központok és nem a civil szféra.

A bizottság többségi véleményének előadója Simon Gábor (MSZP), kisebbségi véleményének előadója Bernáth Ildikó (Fidesz).

Budapest, 2004. február 23.

Dr. Balsai István
elnök