K/5715.

Írásbeli kérdés

Dr. Szili Katalin

az Országgyűlés Elnöke részére

Helyben

Tisztelt Elnök Asszony!

"Miről és hány alkalommal tájékoztatta Önt Bácskai János, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ főigazgatója?" címmel, a Házszabály 91. §-a alapján kérdést kívánok benyújtani Kiss Péterhez, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszterhez.

Tisztelt Miniszter Úr!

A Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ jelenleg felfüggesztett főigazgatója, Bácskai János dandártábornok több alkalommal találkozott és beszélt a K&H Equities és a K&H Bank jelenleg kiadatási őrizetben levő alkalmazottjával, Kulcsár Atillával. A találkozások alkalmával a tábornok a banknál és a brókercégnél történtekről és Kulcsár Atilla kapcsolatairól kapott tájékoztatást.

A tábornok elmondása szerint a megismert információkról 2003. június 26-án Tóth Andrást, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkárát, az azt követő napon pedig Lampert Mónika belügyminisztert is tájékoztatta.

Kulcsár Atilla 2003. július 1-ei, külföldre történt távozását követően a főigazgató három alkalommal utazott ki Ausztriába, hogy ott a brókerrel találkozzon, és a banknál (valamint a brókercégénél) történtekről további információkat szerezzen. Állítása szerint minden találkozást követően, annak tartalmáról Önt tájékoztatta.

A fentiek ismeretében tisztelettel kérdezem a miniszter úrtól:

Tisztelettel kérem, hogy válaszát az Országgyűlés ülésén kívül, - amennyiben lehetséges elektronikus formában is - írásban szíveskedjen megadni.

(Elektronikus címem: ervin.demeter@parlament.hu)

Budapest, 2003. október 1. .

Demeter Ervin
Fidesz - Magyar Polgári Párt