K/5085/1.

Czerván György úr

országgyűlési képviselő

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Országgyűlési Képviselőcsoportja

Országgyűlés Irodaháza

BUDAPEST

Széchenyi rkp. 19.

1358

Tisztelt Képviselő Úr!

A Házszabály 91. §-a alapján K/5085. számon hozzám benyújtott, "Mekkora támogatásban részesülnek a kalászos gabona termesztésével foglalkozó mezőgazdasági termelők?" című írásbeli kérdésére a következő választ adom.

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium az egyszerűsített terület alapú támogatási rendszer (SAPS) bevezetéséről készített Előterjesztését - amelyet a Tárca előzőleg a négy parlamenti párt képviselőivel is egyeztetett -a Kormány elfogadta. A Fidesz-MPSZ részéről az egyeztetésen dr. Glattfelder Béla képviselő úr vett részt.

Ennek értelmében a rendelkezésünkre álló információk alapján egyértelmű tájékoztatást tudunk adni a gazdáknak az őszi munkák feltételeiről. Ugyanakkor szeretném jelezni Képviselő Úrnak, hogy az EU Bizottság a rendelet véglegesített változatát októberben ígérte megküldeni.

Biztosíthatom Képviselő Urat, hogy a kalászos gabona termesztésével foglalkozó mezőgazdasági termelők az egyszerűsített terület alapú kifizetési rendszer bevezetésével kedvezőbb helyzetbe kerülnek, jövedelmi helyzetük javul.

Budapest, 2003. szeptember " "

Tisztelettel:
Dr. Németh Imre