K/5027/1.

Iktatószám: XXIII- 2032 /2003.
Kérjük, hogy válasz esetén szíveskedjen
levelünk számára hivatkozni!

Halász János képviselő úr

részére

Budapest

Tisztelt Képviselő Úr !

A " Mikor kapják meg a támogatást a civil szervezetek ?" címmel benyújtott K/5027. számú írásbeli kérdésére az alábbiakat válaszolom.

A Társadalmi szervezetek és alapítványok 2003. évi működési támogatására beérkezett pályázatokat elbíráló kuratórium nem kívánja a korábban született döntését módosítani, ezért semmiféle kompenzációs pályázat kiírását nem támogatja. A kuratórium a rendelkezésére álló 44 millió forintot a civil szervezetek kistérségi együttműködésének ösztönzésére, elősegítésére kívánja felhasználni, ezért ilyen célú pályázat kiírásáról döntött. (A kuratóriumnak ez a javaslata 2003. június 26-án született, amelyet követően az emlékeztetőt a kurátorok megkapták.) Jelenleg folyik a pályázati kiírás véglegesítése és az várhatóan szeptember közepén kerül közzétételre.

Képviselő úr valóban tagja a kuratóriumnak, bár ezideig a testület egyetlen ülésén sem vett részt. A kuratórium ügyrendje szerint külön meghívó nem kerül kiküldésre az ülésekről, a kuratórium az ülésen megállapított munkarend alapján ülésezett. Mindezek mellett a kuratórium elektronikus levélcímmel rendelkező tagjai az ülések helyéről és idejéről e-mailben, az e-mail címmel nem rendelkező tagok telefonon kaptak értesítést minden esetben. Mivel Halász képviselő úr rendelkezik e-mail címmel, az értesítéseket és a munkaanyagokat ide küldte el a lebonyolító szervezet, és a rendszer egyszer sem jelezte vissza, hogy nem kapta volna meg a küldeményt. Megjegyzem, hogy több esetben próbáltuk telefonon felvenni képviselő úrral a kapcsolatot, de nem jártunk sikerrel.

Bízom abban, hogy a fentiekben foglaltak, megfelelő válaszokkal szolgálnak a képviselő úr kérdéseire.

Budapest, 2003. szeptember 8.

Tisztelettel:
Dr. Lévai Katalin