ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ

T/3946/93.

Kapcsolódó módosító javaslat!

Dr. Szili Katalin

az Országgyűlés Elnöke részére

H e l y b e n

Tisztelt Elnök Asszony!

A Nemzeti Civil Alapprogramról szóló T/3946. számú törvényjavaslathoz a Házszabály 94. § (1) bekezdése és 102.§ (1) bekezdése alapján az alábbi

kapcsolódó m ó d o s í t ó j a v a s l a t o t

(a T/3946/10. számú módosító javaslathoz kapcsolódva)

terjesztem elő:

A törvényjavaslat 2. § (2) bekezdésének a) pontja az alábbiak szerint módosul:

"a) a megelőző költségvetési évben magánszemélyek jövedelemadójaként ténylegesen befizetett összeg 1%-ából a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. törvény 4.§-ában megjelölt kedvezményezettek[nek] közül az alapítványoknak és a társadalmi szervezeteknek ténylegesen kiutalt jövedelemadó-hányaddal megegyező összeg, "

I n d o k o l á s

Az Alapprogramnak az az alapvető célja, hogy a civil szervezetek működéséhez és tevékenységéhez nyújtson központi költségvetési támogatást. Ezzel a céllal összhangban a javaslat pontosítja, hogy az Alapprogramhoz a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. törvény 4.§-ában megjelölt kedvezményezettek közül ténylegesen a civil szférát képviselő szervezeteknek (alapítványoknak, társadalmi szervezeteknek) juttatott jövedelemadó-hányad kerüljön.

Budapest, 2003. június 3.