T/3560/31.

Módosító javaslat

Dr. Szili Katalinnak

az Országgyűlés elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök Asszony!

A Házszabály 94. § (1) bekezdése és 102. § (1) bekezdése alapján a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény, a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény, a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról szóló 2001. évi XCV. törvény, valamint egyéb törvények módosításáról szóló T/3560. számú törvényjavaslathoz a következő

módosító javaslatot

terjesztjük elő:

A törvényjavaslat 118. §-a az alábbiak szerint módosul:

" A Hjt. 259. §-ának (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

(2) Az 1996. szeptember hó 1-je után létesített szolgálati viszony esetén a szolgálati viszonyban eltöltött időnként csak a sor-, a tartalékos-, a póttartalékos, a továbbszolgáló, és a szerződéses katonai, a fegyveres szervnél hivatásos és szerződéses szolgálati viszonyban illetve közalkalmazotti jogviszonyban eltöltött, továbbá a katonai és rendvédelmi felsőoktatási intézménynél 1996. szeptember 1-jét megelőzően hallgatói, növendéki, illetve a tiszthelyettesképző szakközépiskolában hallgatói jogviszonyban eltöltött idő vehető figyelembe."

Indoklás

Azon hivatásos állományúak, akik korábban a honvédségnél vagy rendvédelmi szervnél közalkalmazotti jogviszonyban dolgoztak, és 1996. szeptember 1-je után létesítettek hivatásos jogviszonyt, sem kerülhetnek hátrányos helyzetbe.

Budapest, 2003. május 5.

Karsai Péter
MDF

Németh Zsolt
MDF

Csampa Zsolt
MDF