ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ

T/3237/6.

Módosító javaslat

Dr. Szili Katalin asszonynak

az Országgyűlés elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök Asszony!

A Házszabály 94. § (1) bekezdése és 102. § (1) bekezdése alapján A növényfajták állami elismeréséről, valamint a szaporítóanyagok előállításáról és forgalomba hozataláról szóló T/3237. számú törvényjavaslathoz a következő

módosító javaslatot

terjesztem elő:

A törvényjavaslat 17. § az alábbiak szerint módosuljon:

"Szaporítóanyag előállítására, termesztésére, feldolgozására, kiszerelésére, nagykereskedelmi forgalomba hozatalára, illetve az ezekhez kapcsolódó tárolására a külön jogszabályban meghatározott személyi és tárgyi feltételekkel rendelkező, olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiség nélküli gazdasági társaság jogosult, aki a termékpálya szerinti terméktanács, vagy más szakmai érdekképviseleti szervezetek tagja."

Indokolás

A mezőgazdaságnak nem minden szakterületén működnek terméktanácsok. Ott, ahol e terméktanácsok nem épültek ki, más szakmai érdekképviseleti szervezetek (egyesületek, szövetségek) képviselik a termelőket. Kívánatos, hogy ezek a szakmai érdekképviseleti szervezetek is részt vegyenek a fajtaminősítő munkában, illetve kikérjék véleményüket a törvényjavaslatban megjelölt esetekben. Egyébként is bizonytalan a terméktanácsok jövője az EU-hoz történő csatlakozásunk után, hisz ott ezek a szervezetek nem jellemzőek.

Budapest, 2003. április 11.

Font Sándor

MDF