Országgyűlési képviselő

T/2702/111.

Kapcsolódó módosító javaslat

Dr. Szili Katalin asszonynak,

az Országgyűlés elnökének

H e l y b e n

Tisztelt Elnök Asszony!

A Házszabály 94. §-ának (1) bekezdése és 102. §-ának (1) bekezdése alapján az egészségügyi szolgáltatókról és az egészségügyi közszolgáltatások szervezéséről szóló, T/2702. számú törvényjavaslathoz benyújtott T/2702/72. sz. módosító javaslathoz a következő

kapcsolódó módosító javaslatot

terjesztem elő:

A törvényjavaslat 12. § (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

(1) Az egészségügyi közszolgáltatásért felelős szerv - az egyetemet kivéve - ellátási kötelezettségének teljesítésére az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény (a továbbiakban: Áht.) - helyi önkormányzatok esetében továbbá az Ötv. - szerint költségvetési szervet hozhat létre és tarthat fenn, valamint állami, önkormányzati [meghatározó] többségi irányítást biztosító befolyással működő gazdasági társaságot vagy közhasznú társaságot alapíthat (a továbbiakban: állami vagy önkormányzati egészségügyi szolgáltatók).

Indokolás

A kapcsolódó módosító javaslat a gazdasági társaságokról szóló törvény fogalomhasználatával hozza összhangba a törvényjavaslatot. E kapcsolódó módosító javaslat összefügg a 31. § új (6) bekezdésére vonatkozó kapcsolódó módosító javaslattal is.

Budapest, 2003-05-12

Dr. Schvarcz Tibor
(MSZP)

Dr. Vojnik Mária
(MSZP)

Kárpáti Zsuzsa
(MSZP)

Dr. Nyul István
(MSZP)

Dr. Tóth István
(MSZP)

Dr. Vidorné Dr. Szabó Györgyi
MSZP

Dr. Mézes Éva
(SZDSZ)