ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ

T/2702/80.

Módosító javaslat

Dr. Szili Katalin

az Országgyűlés elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök Asszony!

A Házszabály 94. § (1) bekezdése és 102. § (1) bekezdése alapján az egészségügyi szolgáltatókról és az egészségügyi közszolgáltatások szervezéséről szóló T/2702. számú törvény/országgyűlési határozati javaslathoz a következő

módosító javaslatot

terjesztem elő:

A törvényjavaslat 11. §. (7) bekezdése az alábbiak szerint változik:

(7) A közszolgáltatásért felelős szerv évente értékeli a szakmai program teljesítését, és az értékelés alapján - ha szükséges - a soron következő öt évre módosítja, illetőleg kiegészíti a szakmai programot. A szakmai program értékelésére és módosítására az (1)-(6) bekezdésben foglaltakat kell megfelelően alkalmazni. A szakmai program módosítását a törvény 19. §-ban meghatározott szakmai terv módosításánál is figyelembe kell venni. Ha az egészségügyi szakmai program módosítása kihat a szakmai tervre, akkor az ebből származó változások miatt az egészségügyi ellátási szerződés nem mondható fel.

Indokolás

A törvényjavaslat helyesen összhangot teremt az egészségügyi szakmai program és szakmai terv között, ugyanakkor nem rendelkezik arról, hogy a szakmai program változása a szakmai tervre gyakorolt hatásainak milyen következményei lehetnek.

Budapest, 2003. április hó 29.

Kárpáti Zsuzsa
(MSZP)

Dr. Vojnik Mária
(MSZP)

Dr. Schvarcz Tibor
(MSZP)

Dr. Czinege Imre
(MSZP)

Dr. Tóth István
(MSZP)

Dr. Nyul István
(MSZP)

Dr. Vidorné Dr. Szabó Györgyi
(MSZP)

Dr. Mézes Éva
(SZDSZ)