AZ ORSZÁGGYŰLÉS HONVÉDELMI
BIZOTTSÁGA

H/2330.

Bizottsági önálló indítvány!

...../2003. (.......) OGY határozat

a honvédelmi politika megvalósulásáról, a fegyveres erők felkészítéséről, állapotáról és fejlesztéséről szóló J/1988. számú jelentés elfogadásáról

Az Országgyűlés elfogadja a honvédelmi politika megvalósulásáról, a fegyveres erők felkészítéséről, állapotáról és fejlesztéséről szóló J/1988. számú jelentést.

I n d o k o l á s

A honvédelemről szóló 1993. évi CX. törvény 8. § (2) bekezdése előírja: "a Kormány nevében a Kormány elnöke, vagy az általa megbízott miniszter évente köteles a honvédelmi politika megvalósításáról, a magyar fegyveres erők felkészítéséről, állapotáról és fejlesztéséről beszámolni az Országgyűlésnek." Ennek a kötelezettségnek tesz eleget a Kormány a J/1988. számú beszámoló benyújtásával. A J/1988. számú jelentés benyújtásával kötelezettségét a Kormány teljesítette.

Az Országgyűlés Honvédelmi bizottsága, február 18.-i ülésén a jelentést zárt ülésen megtárgyalta. A bizottság részletes tájékoztatást kapott a jelentés tartalmáról, döntése szerint az általános vitára alkalmas.

Az Országgyűlés Honvédelmi bizottsága, mint első helyen kijelölt bizottság, a jelentést az Országgyűlésnek elfogadásra ajánlja.

Budapest, 2003. február 18.

Keleti György
a Honvédelmi bizottság
elnöke