Magyar Országgyűlés
Környezetvédelmi Bizottsága

Bizottsági módosító javaslat

Dr. Szili Katalin asszonynak

az Országgyűlés elnökének

T/2112/14.

Helyben

Tisztelt Elnök Asszony!

A Házszabály 94. § (1) bekezdése, és a 102. § (1) bekezdése alapján, az Országos Magyar Vadászkamaráról szóló 1997. évi XLVI. törvény és a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvény módosításáról szóló T/2112. törvényjavaslathoz a következő

módosító javaslatot

terjesztjük elő:

A törvényjavaslat 6. §-a az alábbiak szerint módosul:

(1) Ez a törvény 2003. április 1-jén lép hatályba, egyidejűleg hatályát veszti a Vkt. 20. § (1) bekezdésének második mondata.

(2) E törvény hatálybalépésével egyidejűleg a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvény 50. §-a a következő (1) bekezdéssel egészül ki, egyidejűleg az (1)-(4) bekezdésének jelölése (2)-(5) bekezdésre, az új (3) bekezdésének hivatkozása (2) bekezdésre változik:

"(1) Hivatásos vadász csak vadászkamarai tag lehet."

I n d o k o l á s

A törvényjavaslat a kamarai tagsági jogviszonnyal összefüggésben tartalmaz - a jelenlegi szabályokhoz képest - módosító rendelkezéseket.

A módosító javaslat a törvényjavaslat szellemiségével összhangban a kamarai tagsági jogviszonyból eredő kamarai tisztségviselőkre vonatkozó indokolatlan szigorítás megszüntetését javasolja.

Budapest, 2003. február 25.

Dr. Turi-Kovács Béla
elnök