A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA

H/1862.
számú
országgyűlési határozati javaslat

a gyermekek és az ifjúság helyzetéről, életkörülményeik alakulásáról és az ezzel összefüggésben a 2001. évben megtett kormányzati intézkedésekről szóló jelentés elfogadásáról

Előadó: dr. Jánosi György
gyermek-, ifjúsági és sportminiszter

Budapest, 2002. december


Az Országgyűlés
.../2003.(...) OGY határozata
a gyermekek és az ifjúság helyzetéről , életkörülményeik alakulásáról és az ezzel összefüggésben a 2001. évben megtett kormányzati intézkedésekről szóló jelentés elfogadásáról

Az Országgyűlés tudomásul veszi a Kormány által előterjesztett 2001. évről szóló jelentést a gyermekek és az ifjúság helyzetéről, életkörülményeik alakulásáról és az ezzel összefüggésben a 2001. évben megtett kormányzati intézkedésekről.

Indokolás

A gyermekek és az ifjúság helyzetéről, életkörülményeik alakulásáról szóló jelentésről szóló 106/1995. (XI. 1.) OGY határozat 1. pontja szerint a Kormány minden év szeptember 15-éig köteles jelentést készíteni a gyermekek és az ifjúság helyzetéről, életkörülményeik alakulásáról és az ezzel összefüggésben megtett kormányzati intézkedésekről, valamint gondoskodik a Jelentésnek az Országgyűlés elé történő beterjesztéséről.

A fenti feladat végrehajtásaként a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium a Nemzeti Ifjúságkutató Intézettel együttműködve elkészítette a gyermekek és az ifjúság helyzetéről, életkörülményeik alakulásáról és az ezzel összefüggésben a 2001. évben megtett kormányzati intézkedésekről szóló Jelentést, amelyet a Kormány elfogadott, és elrendelte annak az Országgyűlés elé történő benyújtását.