MAGYAR ORSZÁGGYŰLÉS
Fidesz-Magyar Polgári Párt
Gyapay Zoltán

T/1817/187.

Kapcsolódó módosító javaslat

Dr. Szili Katalin

az Országgyűlés Elnökének

HELYBEN

Tisztelt Elnök Asszony!

A Házszabály 94.§ (1) bekezdés és a 102.§ (1) bekezdése alapján T/1817 számú az "Országos Területrendezési Tervről" című törvényjavaslathoz az alábbi

kapcsolódó módosító javaslatot

terjesztem elő, kapcsolódva Gyapay Zoltán T/1817/66. számon benyújtott módosító javaslatához.

A törvényjavaslatnak a közúthálózat fő elemeit felsoroló 1/1. sz. melléklete 2. Főutak 2a. A főúthálózat meglevő esetleg módosuló elemei táblázatban az alábbi módosításra kerül sor:

" 82. sz. főút: M8 Litér térsége*-M80 Litér térsége*-Gyulafirátót*-Zirc-1.sz. főút Győr"

A kapcsolódó módosító javaslat elfogadása esetén módosul ugyan ezen táblázatban:

" 72. sz. főút: 71.sz. főút Balatonfűzfő - M8 Litér [- M80 Litér]"

I n d o k o l á s

A 82. sz. főút jelenlegi forgalma ( különös tekintettel az idegenforgalmi idényben a Balaton-turizmusból adódó forgalomra) is indokolná, hogy közvetlen összeköttetése legyen a jelenlegi 8. sz. illetve a 73.sz. főúttal. Az M8 illetve az M80 gyorsforgalmi utak megépítése csak akkor tekinthető "befejezettnek", ha az ezzel járó forgalom növekedés és átterelődés közvetlen és biztonságos új csomópontok építésével jár együtt a 82. sz. főút kapcsolatának tekintetében. Egzakt megoldást egy másik kapcsolódó módosító javaslatom szerinti M8-M82-M80 út- és forgalmi szerkezet jelentene: annak elfogadása esetén jelen javaslatomat visszavonom, annak elutasítása esetén jelen javaslatom elfogadása javítja ezt a szerkezetet.

Budapest, 2003. február 25.

Gyapay Zoltán