ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ
Fidesz - Magyar Polgári Párt

Képviselőcsoportja

K/1684.

Írásbeli kérdés

Szili Katalin

az Országgyűlés Elnöke részére

Helyben

Tisztelt Elnök Asszony!

"Mit szándékozik tenni annak érdekében , hogy a Csongrád megyei Deszki Szakkorház ne váljon működésképtelenné ?" címmel a Házszabály 91. §-a alapján kérdést kívánok benyújtani dr. Csehák Judit miniszter asszonyhoz. A kérdésre a választ írásban kérem.

Tisztelt Miniszter Asszony!

Nemrégiben a nagy múltú Deszken lévő egészségügyi intézmény egyik földszintes épületét a statikusok életveszélyessé nyilvánították. Itt található a gyógyszertár, a több mint 30 millió forintot érő sterilizátor, valamint a nagy teljesítményű számítógépek. A napi sajtóhírek szerint a bajokat idejekorán jelezték az intézet fenntartójának, a Csongrád megyei önkormányzatnak, ahol biztosították Őket a támogatásukról. Közgyűlési határozat született arról, hogy a szentesi és makói kórházak rekonstrukciója után a deszki egészségügyi intézmény felújítása következik. A deszkiek idén pályázatot nyújtottak be céltámogatásra az illetékes minisztériumhoz, de kiderült, hogy az igényelt összegre egyenlőre nem számíthatnak. A deszki intézmény nem került a támogatásra javasoltak listájára, annak ellenére, hogy erre a választási kampány idején éppen a jelenlegi kormánypárti jelöltektől kaptak ígéreteket. Arra buzdították Őket a képviselők, hogy ne csupán az életveszélyessé nyilvánított épület felújítására kérjenek pénzt - ami 400 millió forint támogatást jelentett volna - hanem egyéb beruházásokra is, például kardiológiai intézet létesítésére.

Kérdezem ezért Miniszter Asszonyt, hogy mikor szándékoznak végrehajtani a tervezett és beígért beruházásokat a Deszki Szakkorházban, mely rekonstrukció nélkül működésképtelenné válhat az intézmény?

Budapest, 2002.12.02.

Rákos Tibor
Fidesz - Magyar Polgári Párt

Selmeczi Gabriella
Fidesz - Magyar Polgári Párt

Bartha László
Fidesz - Magyar Polgári Párt