T/1318/12.

Módosító javaslat

Dr. Szili Katalin asszonynak

az Országgyűlés elnökének

H e l y b e n

Tisztelt Elnök Asszony!

A Házszabály 94.§ (1) bekezdése és a 102.§ (1) bekezdése alapján az egyes pénz- és tőkepiaci tárgyú törvények módosításáról szóló T/1318. számú törvényjavaslathoz az alábbi

m ó d o s í t ó j a v a s l a t o t

terjesztjük elő:

A törvényjavaslat alábbi új 279.§-al történő kiegészítését javasoljuk:

(A javaslat elfogadása esetén a további §-ok számozása értelemszerűen változik)

"279.§

(1) A Tpt. - e törvény 81. §-ával kiegészített - 29. § (2) bekezdésének e) pontja nem érinti az e törvény hatálybalépése előtt a Felügyelet által engedélyezett kibocsátási programok keretében forgalomba hozatalra kerülő értékpapírok kibocsátása kapcsán a Tpt. 31. § (3) bekezdésében meghatározott felügyeleti tájékoztatásra vonatkozó tartalmi elvárásokat.

(2) A Tpt. - e törvény 86. § által beiktatott - 43/A. §-a nem érinti az e törvény hatálybalépése előtt a Felügyelet által engedélyezett kibocsátási programok keretében forgalomba hozatalra kerülő értékpapírok kibocsátása kapcsán a Tpt. 31. § (3) bekezdésében meghatározott felügyeleti tájékoztatásra vonatkozó tartalmi elvárásokat."

Indokolás

A módosítás célja a törvény hatályba lépése előtt a Felügyelet által engedélyezett kibocsátási programok keretében forgalomba hozatalra kerülő értékpapírokra vonatkozó tájékoztatási kötelezettséget (Tpt. 31. § (3) bekezdés) ne érintse a törvényjavaslat 4. sz. mellékletére vonatkozó módosító indítvány elfogadása esetén a jogszabály-változás.

Budapest, 2002.december.3.

Kovács Tibor
MSZP

Podolák György
MSZP