Országgyűlési képviselő

T/1220/60.

Módosító javaslat!

Dr. Szili Katalin asszonynak,
az Országgyűlés elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök Asszony!

A Magyar Köztársaság 2003. évi költségvetéséről szóló, T/1220. számú törvényjavaslat költségvetési előirányzataihoz - a Házszabály 94. §-ában, 102. §-a (1) bekezdésében (121. §-a (7) bekezdésében) foglaltaknak megfelelően -

módosító javaslatot

terjesztek elő.

- A törvényjavaslat - alábbiakban jelzett - költségvetési előirányzatának (előirányzatainak) változásaként, a törvényjavaslat 69.§ (3) bekezdésének a következő módosítását javasolom:

"69.§(3) Azzal a nyertes pályázóval köthető meg az (1) bekezdés szerinti szerződés, aki vállalja - a jogszabályban meghatározott nagy költségigényű és a személyre nem lebontható ellátások kivételével - az érintett lakosság kötelező egészségbiztosítás terhére térítésmentesen, illetve támogatás ellenében igénybe vehető egészségügyi ellátását, illetve az általa nem nyújtott egészségügyi ellátások tekintetében az ellátások megszervezését. E feladat tekintetében érintett lakosnak minősül az a biztosított, aki a szervező által működtetett vagy a szervezővel e feladat ellátására szerződést kötött háziorvosi szolgálat orvosához Társadalombiztosítási Azonosító Jel (TAJ szám) alapján bejelentkezett (a továbbiakban: érintett lakosság [.] , valamint minden olyan lakos, aki nincs bejelentkezve TAJ szám szerint egyetlen háziorvoshoz sem, de a szervezővel szerződő háziorvosnál bármilyen ellátásban részesült."

Indokolás

A módosítás biztosítani kívánja, hogy a körbe bevont lakosság teljes egésze lefedésre kerüljön.

Budapest, 2002. november 20.

Dr. Csáky András
MDF