ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ

T/1202/34.

Kapcsolódó módosító javaslat

Dr. Szili Katalin

az Országgyűlés elnökének

H e l y b e n

Tisztelt Elnök Asszony!

A Házszabály 94. §-ának (1) bekezdése alapján a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény, a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény, a szakképzési hozzájárulásról és a képzési rendszer fejlesztésének támogatásáról szóló 2001. évi LI. törvény, a felnőttképzésről szóló 2001. évi CI. törvény a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény, a Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény valamint egyes más törvények módosítását tartalmazó, T/1202. számú törvényjavaslathoz, kapcsolódva Farkas Imre és Jauernik István(MSZP) T/1202/9. szám alatt benyújtott módosító javaslatához következő

k a p c s o l ó d ó m ó d o s í t ó j a v a s l a t o t

nyújtjuk be:

1. A törvényjavaslat 17. §-ában az Flt. 36.§-a (1) bekezdésének módosítását a következők szerint javasoljuk:

"(1) A munkanélküli ellátásban részesülő személy az általa folytatott kereső tevékenységet, valamint az őt foglalkoztató munkaadó nevét, címét és adószámát, [TAJ számát] adószámmal nem rendelkező magánszemély munkaadó esetében adóazonosító jelét- a (2) bekezdésben foglalt kivétellel- legkésőbb a munkakezdést megelőző napon, a kereső tevékenység megszűnését a megszűnést követő napon köteles a munkaügyi központnak bejelenteni."

I n d o k o l á s

A kapcsolódó módosító javaslat a törvényjavaslat rendelkezését a magánszemély munkaadó esetében is összhangba hozza az adózási szabályokkal.

Budapest, 2002. november 27.

Gúr Nándor
MSZP