ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ

T/945/195.

Kapcsolódó módosító javaslat

dr.Szili Katalin

az Országgyűlés elnöke részére

Helyben

Tisztelt Elnök Asszony !

A Házszabály 102. § (1) bekezdése alapján az adókról, járulékokról és egyéb költségvetési befizetésekről -ról szóló T/945 számú törvény javaslathoz - a T/945/180 . számon benyújtott módosító javaslathoz kapcsolódva - a következő

kapcsolódó módosító javaslatot

terjesztem elő:

A törvényjavaslat 1. számú melléklete 4. pontja a Szja tv. 1sz. melléklet 4.6 alpont az alábbiak szerint kiegészül:

"1. számú melléklet a 2002. évi ...törvényhez

4. Az Szja tv. 1. számú melléklete a következő 4.6 alponttal egészül ki:

/Egyes tevékenységekhez kapcsolódóan adómentes:/

" 4.6. a Nobel-, a Kossuth-, a Széchenyi-díjhoz, az olimpiai játékokon és a fogyatékos sportolók világjátékain (Paralimpia, Siketek Világjátéka, Speciális Olimpia, Transzplantáltak Világjátéka) szerzett arany-, ezüst- és bronzéremhez, valamint a 4-6. helyezéshez, az életmentő emlékéremhez, a Magyar Köztársaság Kiváló Művésze, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze, a Magyar Köztársaság Babérkoszorúja díjhoz kapcsolódó pénzjutalom, továbbá az említett díj, valamint a Magyar Köztársasági Érdemrend és Érdemkereszt tárgyi formája, valamint a Kormány, a miniszterelnök, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter, a belügyminiszter, a honvédelmi miniszter, a büntetés-végrehajtást, valamint a vám- és pénzügyőrséget felügyelő miniszterek, továbbá a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító miniszter által adományozott emléktárgy (dísztőr, gyűrű stb.) értékéből a Kossuth-díjjal járó pénzjutalom 1/10-ed részét meg nem haladó mértékű összeg azzal, hogy kapcsolódó pénzjutalom alatt azt az összeget kell érteni, amelyet a díj (az érem) tulajdonosának állami elismerésként adnak át; " "

Indokolás

Az adómentességben részesülő, a legmagasabb társadalmi, művészeti, tudományos stb. elismerést kifejező kitüntetések, díjak felsorolásában jelenleg nem szerepel a Nobel-díj. A módosító javaslat a hatályos szabályozás említett hiányosságát küszöböli ki.

Budapest, 2002. október 11.

Lendvai Ildikó
MSZP

Kocsi László
MSZP