ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ

T/945/174.

Módosító javaslat

Dr. Szili Katalin asszony

az Országgyűlés elnöke részére

Budapest

Tisztelt Elnök Asszony!

A Házszabály 94. § (1) bekezdése és 102. § (1) bekezdése alapján az adókról, járulékokról és egyéb költségvetési befizetésekről szóló törvények módosításáról szóló T/945. számú törvényjavaslathoz (a továbbiakban: Javaslat) a következő

módosító javaslatot

terjesztem elő:

A Javaslat 1. számú melléklete a következő új, az Szja tv. 1. számú mellékletének 8.17. alpontját módosító 11. ponttal egészüljön ki, egyidejűleg a Javaslat 1. számú melléklete jelenlegi 11-12. pontjának számozása megfelelően módosuljon:

"11. Az Szja tv. 1. számú mellékletének 8.17. alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:

/A természetbeni juttatások közül adómentes:/

"8.17. a munkáltató által természetben nyújtott étkezés értékéből legfeljebb havi 2 700 forint, vagy a kizárólag fogyasztásra kész étel vásárlására feljogosító ingyenes vagy kedvezményes utalvány értékéből legfeljebb havi 1 900 forintig terjedő kedvezmény; az előzőek ugyancsak megilletik a szakképző iskolai tanulót, valamint a kötelező szakmai gyakorlatának idején a diákot, továbbá a nyugdíjas magánszemélyt is, ha e természetbeni juttatást a nyugdíjba vonulása idején volt munkáltatója (annak jogutódja) nyújtja részére; a magánszemély egy adott hónapban csak egyféle (vagy 2 700 forintig, vagy 1 900 forintig terjedő) kedvezményt vehet igénybe; e rendelkezés alkalmazásában természetben nyújtott étkeztetés alatt a munkahelyen vagy a törvényes munkaközi étkezési szünet idejében a munkahely elérhető körzetében meleg étkeztetést biztosító szolgáltatónál a munkavégzés napján elfogyasztott ételt kell érteni;""

INDOKOLÁS

A munkáltató által adómentesen juttatható étkezési hozzájárulás összege évek óta változatlan, a módosítás 500 forinttal javasolja emelni az adómentes juttatás havi mértékét.

Budapest, 2002. október 04.

Dr. Kolber István

MSZP

Dr. Eörsi Mátyás

SZDSZ

Dr. Veres János

MSZP