ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ
Fidesz - Magyar Polgári Párt

T/945/131.

Módosító javaslat

Dr. Szili Katalin

az Országgyűlés Elnöke részére

Helyben

Tisztelt Elnök Asszony!

A Házszabály 94. §-ának (1) bekezdése alapján az adókról, járulékokról és egyéb költségvetési befizetésekről szóló törvények módosításáról szóló T/945. számú törvényjavaslathoz a következő

m ó d o s í t ó j a v a s l a t o t

terjesztem elő:

A törvényjavaslat 12. számú mellékelte 7. pontjának az alábbi módosítását javasolom:

7. Az Itv. Melléklete VII. címének 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép, egyidejűleg a jelenlegi 4-5. pont számozása 2-3. pontra módosul:

"1. Az állami levéltár által készített egyszerű vagy hiteles másolatért, továbbá az ügyfél által készített másolatnak és fénymásolatnak a levéltár által történő hitelesítéséért - ide értve az állami vagy felekezeti anyakönyvi másodpéldányokból anyakönyvi kivonat kiállítását - az 1867. év előtti időből származó iratról kiállított másolat után oldalanként 200, de legalább [2000] 1050 forint illetéket kell fizetni, az 1867. évtől vagy ennél későbbi időből származó iratról kiállított másolat után oldalanként 100, de legalább 525 forintot."

I n d o k o l á s

A jelenleg hatályos illetéktörvény szerinti illetékek összegének tervezett mértékben történő növelése nem indokolt. Egyedül az inflációkövető módosítás, növelés elfogadható, ez átlagosan legfeljebb 5-6%-os emelést jelenthet.

Budapest, 2002. október 3.

Vitányi István
Fidesz - Magyar Polgári Párt