AZ ORSZÁGGYŰLÉS KULTURÁLIS
ÉS SAJTÓ BIZOTTSÁGA

T/28/55.

Bizottsági módosító javaslat

Dr. Szili Katalin

az Országgyűlés elnöke

részére

Helyben

Tisztelt Elnök Asszony!

A Házszabály 94.§ (1) bekezdése és 102.§ (1) bekezdése alapján a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény jogharmonizációs célú módosításáról szóló T/28. számú törvényjavaslathoz az alábbi

b i z o t t s á g i   m ó d o s í t ó   j a v a s l a t o t

nyújtjuk be:

A törvényjavaslat 1. §-ának a következő módosítását javasoljuk:

"A rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény törvény (a továbbiakban: Rtv.) 1. §-a helyébe a következő rendelkezés lép, egyidejűleg az Rtv. a következő 1/A. §-sal és 1/B. §-sal egészül ki:

"1/B. § A törvény hatálya kiterjed továbbá az 1998. évi XLIX. törvénnyel kihirdetett, a határokat átlépő televíziózásról szóló, Strasbourgban, 1989. május 5-én kelt európai egyezmény, valamint az azt módosító Jegyzőkönyv szerint megállapított, a Magyar Köztársaság joghatósága alá tartozó műsorszolgáltatásra."

INDOKOLÁS

Magyarország részese az Európa Tanács határokat átlépő televíziózásról szóló európai egyezményének (kihirdette az 1998. évi XLIX. törvény). Az egyezmény 1998-ban Jegyzőkönyvvel módosult azzal a céllal, hogy az egyezmény rendelkezéseit hozzáhangolják a hasonló tárgyban született, módosított európai közösségi irányelvhez, így különösen a joghatósági szabályokat. A Jegyzőkönyv 2002. március 1-jén hatályba lépett, kihirdetésére a közeljövőben sor kerül Magyarországon, ezért ez a szabály a Jegyzőkönyvet kihirdető törvény hatályba lépésének napján lép hatályba. A hatályba lépésről egy másik módosító javaslat szól.

Budapest, 2002. június 26.

Dr. Pető Iván
elnök