ORSZÁGGYÛLÉSI KÉPVISELÕ

T/2061/28.

Dr. Áder János úrnak
az Országgyûlés Elnökének

Módosító javaslat

Helyben

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94. § (1) bekezdése és 102. § (1) bekezdése alapján a vámjogról, a vámeljárásról, valamint a vámigazgatásról szóló a 1995. évi C. törvény módosításáról szóló T/2061. sz. törvényjavaslathoz az alábbi

módosító javaslatot

terjesztem elõ:

A törvényjavaslat 96. §-a a következõ új (10) bekezdéssel egészül ki (a további bekezdés számozása értelemszerûen változik):

(10) A jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 1997. évi CIII. törvény 69. §-ának (15) bekezdése a következõ mondattal egészül ki:

"A kizárólag szõlõbor forgalmazásával, exportálásával vagy importálásával foglalkozó személynek a jövedéki engedély megszerzéséhez 1 millió Ft jövedéki biztosítékot kell nyújtania."

I n d o k o l á s:

A módosítás a tiszta profilú, csak szõlõbor értékesítésével foglalkozó nagykereskedõk, exportõrök, importõrök esetében a jövedéki biztosíték nagyságának a szõlõbor Parlament által elfogadott alacsony adótartalmához igazodó, alacsonyabb összegben való meghatározását javasolja annak érdekében, hogy a szõlõbor forgalmazásból a hatályos szabályozás szerinti magas biztosíték követelmény miatt ne szoruljanak ki azok a kereskedõk, akik kizárólag a szõlõbor értékesítésére szakosodtak, és ezidáig nem kellett jövedéki engedéllyel rendelkezniük.

Budapest, 2000. március " "

Dr. Kerényi János
FIDESZ-MPP

Dr. Fazekas Sándor s.k.
FIDESZ-MPP

Font Sándor
MDF

Zsikla Gyõzõ s.k.
FKgP