T/1756/62

Módosító javaslat

Dr. Áder János úrnak
az Országgyûlés elnökének

B u d a p e s t

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94. §-ának (1) bekezdése és 102. §-ának (1) bekezdése alapján az egyes munkaügyi és szociális törvények módosításáról szóló T/1756. számú törvényjavaslathoz a következõ

m ó d o s í t ó j a v a s l a t o t

nyújtom be:

A 6.§ (2) bekezdése következõ mondattal egészül ki:

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott programok keretében a meunkaerõpiaci szolgáltatások és foglalkoztatást elõsegítõ támogatások egyidejûleg és egymásra épülve is nyújthatók. A programokon aktívan részt vevõ munkanélküli számára a különbözõ jogdímeken megállapítható támogatás, támogatások helyett egységes támogatás állapítható meg.

Ha a program által elértni kívánt cél megvalósítása érdekében indokolt, a foglalkoztatást elõsegítõ támogatásokra vonatkozó szabályoktól - a 20. § (2) bekezdése szerint jogszabályban meghatározott feltételekkel és módon - a támogatást nyújtó szerv eltekinthet."

I n d o k l á s

A jelenlegi eljárási szabályok szerint külön-külön kellene megállapítani minden igénybe vett eszközhöz a keresetpótló juttatást. Az adminisztrációs terhek csökkentése érdekében született meg a javaslat. A módosítást többletforrást nem igényel, hiszen a jelenleg alkalmazható eszközök mellé különbözõ jogcímen adható támogatásokat foglalná egységes támogatásba.

Budapest, 1999. november 30.

Bernáth Ildikó

Fidesz - Magyar Polgári Párt