ORSZÁGGYÛLÉSI KÉPVISELÕ

T/1756/14.

Módosító javaslat!

dr. Áder Jánosnak,

az Országgyûlés elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök úr!

A Házszabály 94. § (1) és a 102. § (1) bekezdése alapján az egyes munkaügyi és szociális törvények módosításáról szóló, T/1756. számú törvényjavaslathoz a következõ

módosító javaslatot

terjesztjük elõ:

A törvényjavaslat 4. §-ának (4) bekezdése a következõképpen módosul:

"(4) Felhatalmazást kap a szociális és családügyi miniszter, hogy - a MAT véleményének meghallgatásával - rendeletben határozza meg az egyes munkaerõpiaci szolgáltatásokat - ide értve az egyes munkavállalói csoportok számára nyújtható speciális szolgáltatásokat - a szolgáltatások szakmai követelményeit a szolgáltatások igénybevételének idõtartama alatt a keresetpótló juttatás nyújtásának feltételeit és a szolgáltatások, valamint a (3) bekezdésben meghatározott támogatás nyújtásának feltételeit. A szociális és családügyi miniszter a rendeletnek a helyi (térségi) foglalkoztatási tanácsadás szolgáltatásra vonatkozó szabályait a gazdasági miniszterrel egyetértésben adja ki."

Indokolás

A munkaerõpiaci szolgáltatásokról szóló rendelet megalkotásához - hasonlóan ahhoz, ahogy ez az aktív támogatások esetében megvalósul - biztosítani szükséges a MAT véleményezési jogát. Erre már csak azért is szükség van, mert a javaslat lehetõvé kívánja tenni "a nem a munkaerõpiaci szervezet által nyújtott munkaerõpiaci szolgáltatások" finanszírozását a foglalkoztatási alaprészbõl. Indokolt tehát e szolgáltatások körét a befizetõk képviselõivel együtt, álláspontjukat megismerve meghatározni.

Budapest, 1999. november 29.

Kiss Péter
MSZP

Filló Pál
MSZP

Benedek Mihály
MSZP

dr. Juhászné Lévai Katalin
MSZP

Vargáné Kerékgyártó Ildikó
MSZP

Paszternák László
MSZP

dr. Sándor László
MSZP

Hegyi Gyula
MSZP