ORSZÁGGYÛLÉSI KÉPVISELÕ

T/1610/15.

módosító javaslat !

Dr. Áder János úrnak
az Országgyûlés Elnökének

Budapest

Tisztelt Elnök Úr !

A Házszabály 94. § (1) bekezdése és a 102. § (1) bekezdése alapján A gazdasági kamarákról szóló T/1610. számú törvényjavaslathoz a következõ

módosító javaslatot

terjesztem elõ :

A tervezet 40.§. (3) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

"40.§. (3) A nemzetközi szerzõdésekben, továbbá a Magyar Kézmûves Kamara, illetve a Magyar Kereskedelmi - és Iparkamara által külföldi gazdasági (kereskedelmi) kamarákkal kötött szerzõdésekben a Magyar Kézmûves Kamara, illetõleg a Magyar Kereskedelmi - és Iparkamara részére megállapított - kamarai feladatokkal összefüggõ - jogok és kötelezettségek a jelen törvény hatályba lépése után - integrált (kereskedelmi - és ipari, valamint kézmûves) tevékenységi kört ellátó kereskedelmi és iparkamarákra, illetve az integrált tevékenységi kört ellátó Magyar Kereskedelmi - és Iparkamarákra szállnak át 2000. [január 1-jei] július 1-ei hatállyal."

Indoklás :

A megszûnés-beolvadás technika helyett az egyesülés javaslatára ismételten nem térek ki, a szervezeti átalakítás lebonyolítására pedig a tárgyévbõl még elõttünk álló igen rövid idõ nem ad lehetõséget. Mivel a nagyszámú (megyénként 1 - 1 területi, valamint két országos) szervezetet érintõ átalakulás - annak biztonságos megvalósítása miatt mindenképpen halasztandó - célszerûnek látszik az integráció 2000. év július 1. napjáig történõ halasztása, mivel ezen idõpontig kell elõkészíteni az integrált kamara tisztújítását is /passzív választójog deklarálása : lásd : tervezet 41. §. ( 3 )/.

Budapest, 1999. november 8.

Font Sándor
MDF