Országgyûlési képviselõ

T/1507/14.

Módosító javaslat

dr. Áder János úrnak,
az Országgyûlés elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94. § (1) bekezdése alapján a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 1998. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló T/1507. számú törvény javaslathoz a következõ

módosító javaslatot

terjesztem elõ:

1. A törvényjavaslat 23. § - a az alábbiak szerint módosul:

"23. §

A TbKtv. 39. § (6) bekezdésének a) pontja a következõk szerint módosul:

/(6) Felhatalmazást kap a Kormány, hogy/

"a) az Adó- és Pénzügyi Ellenõrzési Hivatal (a továbbiakban: APEH) járulékigazgatási feladatátvételével összefüggésben a mûködési elõirányzatokat és a feladat ellátását szolgáló mûködési vagyont felülvizsgálja, és azokról a feladatok átcsoportosításával összefüggésben rendelkezzen, valamint a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak mûködési elõirányzatait csökkentse, és a központi költségvetésben a XXII. Pénzügyminisztérium fejezetben az APEH elõirányzatait megemelje."

Indokolás

Már a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak 1999. évi költségvetésének tárgyalása során is kifejtettük, hogy az alapok ellátási fedezetet képezõ elõirányzatainak mûködési célú felhasználását az APEH-nél helytelennek és elfogadhatatlannak tartjuk. Amennyiben a mûködési célú összegek átrendezésérõl van szó, akkor ez szerepeljen a törvényben. Az eredeti megfogalmazás nem zárja ki annak a lehetõségét sem, hogy a kasszák költségvetési elõirányzatait csökkentse az APEH.

Budapest, 1999. szeptember 30.

(Szabó Sándorné)
MSZP

(dr.Vojnik Mária)
MSZP

(dr.Schvarcz Tibor)
MSZP

(dr.Kökény Mihály)
MSZP