T/1501/136.

Módosító javaslat

dr. Áder János úrnak,
az Országgyûlés elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök úr!

A Házszabály 94. § (1) bekezdése és 102. § (1) bekezdése alapján az adókra, járulékokra és egyéb költségvetési befizetésekre vonatkozó egyes törvények módosításáról szóló T/1501. számú törvényjavaslathoz a következõ

módosító javaslatot

terjesztem elõ:

A törvényjavaslat 44. §-ában a Jöv. tv. XI/A. fejezet 54/E. § (1) bekezdéssel kiegészül az alábbiak szerint:

/"44. § A Jöt. a következõ XI/A. fejezettel egészül ki:

"XI/A. fejezet

Bor/
/Egyszerûsített adóraktári engedély
54/E. §/

(1) Egyszerûsített adóraktári engedélyt köteles kérni, illetve kaphat az az 500 m2-nél nagyobb szõlõterületet mûvelõ személy, aki (amely) a saját termésû friss szõlõbõl három egymást követõ gazdasági év átlagában évente az 54/B. § (3) bekezdésében meghatározott mennyiséget meghaladó, de legfeljebb 1000 hektoliter szõlõbort állít elõ. Az egyszerûsített adóraktári engedéllyel rendelkezõ szõlõtermelõ jogosult maximum 30.000 palackig tradicionális pezsgõ elõállítására, illetve értékesítésére. Új szõlõterület telepítése esetén az 1000 hektoliter tekintetében a helyi hegyközség által a kérelmezõ részére megadott termésátlagot kell figyelembe venni. ""

Indokolás

Az Európai Unió egyes bortermelõ országaiban például Ausztria lehetõség van az ún. vincer-sect elõállítására. A módosítás révén a Jövedéki törvény ezt nálunk is lehetõvé tenné.

Budapest, 1999. szeptember 8.

Karakas János
MSZP

Herbály Imre sk.
MSZP

Herczog Edit sk.
MSZP

Karl Imre sk.
MSZP

Kocsi László sk.
MSZP

Kovács Tibor sk.
MSZP

Orosz Sándor sk.
MSZP

Pásztohy András sk.
MSZP

Simon József sk.
MSZP


Solymosi József sk.
MSZP