T/1501/132.

Módosító javaslat

dr. Áder János úrnak,
az Országgyûlés elnökének

Helyben

Tisztelt Elnök úr!

A Házszabály 94. § (1) bekezdése és 102. § (1) bekezdése alapján az adókra, járulékokra és egyéb költségvetési befizetésekre vonatkozó egyes törvények módosításáról szóló T/1501. számú törvényjavaslathoz a következõ

módosító javaslatot

terjesztem elõ:

A törvényjavaslat 61. § (2) bekezdésében a Jöt. 77. §ának (3) bekezdése az alábbiak szerint módosul

/61. §/

"(2) A Jöt. 77. §-ának (3) bekezdése helyébe a következõ rendelkezés lép:

"(3) Cukorcefre, illetve a cukorcefrébõl alkoholtermék vagy a 2204, 2205, 2206 vámtarifaszám alá tartozó termék jogosulatlan elõállítása, értékesítése, megvásárlása, birtokolása, továbbá a bor külön jogszabályban meghatározott eljárástól eltérõ tudatos elõállítása vagy kezelése, illetve az így elõállított vagy kezelt bor értékesítése, birtokolása, valamint az 54/I. § (2) bekezdésében megjelölt borseprõ, derítési alj, aljbor jogosulatlan értékesítése, megvásárlása, birtokolása esetén literenként, az 54/I. § (2) bekezdésében megjelölt seprõtészta jogosulatlan értékesítése, megvásárlása, birtokolása esetén kilogrammonként 3000 forint, de legalább 100 ezer forint jövedéki bírságot kell kiszabni. A technológiai hibákból adódó eltéréseket 24 órán belül az OBI-nak és a VPOP-nak jelenteni kell, mely alapján a bírság csökkenthetõ vagy eltörölhetõ. ""

Indokolás

A tervezet nem tesz különbséget a technológiai hibából származó és a szándékos hamisítási célú törvénysértés között. Ennek hiányában például egy technológiai hibából adódó túlkénezés esetén is 3000 Ft/liter bírságot kellene kivetni.

Budapest, 1999. szeptember 8.

Karakas János
MSZP

Herbály Imre sk.
MSZP

Herczog Edit sk.
MSZP

Karl Imre sk.
MSZP

Kocsi László sk.
MSZP

Kovács Tibor sk.
MSZP

Orosz Sándor sk.
MSZP

Pásztohy András sk.
MSZP

Simon József sk.
MSZP

Solymosi József sk.
MSZP

Soós Gyõzõ sk.
MSZP

Mayer Bertalan
MSZP