T/1472/95.

Módosító javaslat

Dr.Áder János úrnak
az Országgyûlés elnökének

H e l y b e n

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94. § (1) bekezdése és 102. § (1) bekezdése alapján az Országos Ítélõtábla székhelyének és illetékességi területének megállapításáról, valamint az igazságszolgáltatás mûködését érintõ egyes törvények módosításáról szóló T/1472 számú törvényjavaslathoz a következõ

módosító javaslatot

terjesztem elõ:

1. A javaslat 1. § (1) bekezdése és vele összefüggésben a 159. § az alábbiak szerint módosul:

"1. § (1) A bírósági szervezet részeként, törvényben meghatározott feladatok ellátásra [2002] 2001. január 1. napjától Országos Ítélõtábla kezdi meg mûködését.

(2) ...

159. § (1) ...

(2) Az Országos Ítélõtábla, valamint a Fellebbviteli Fõügyészség és a Katonai Fellebbviteli Ügyészség felállítására, illetõleg az azzal összefüggõ intézkedésekre [2001. szeptember] 2000. január 1. napjától kerül sor.

Indokolás

Az ítélõtáblák felállítása terén az elmúlt években komoly elõrehaladás történt. Az Országos Ítélõtábla felállítására ezért kevesebb idõ is elegendõ lenne. A rendelkezésre álló egy év alatt - tekintettel különösen a törvényjavaslatban szereplõ fél éves elõkészítési idõre - elvégezhetõek azon jogalkotási, igazgatási, szervezési feladatok, melyek az Ítélõtábla és az ehhez kapcsolódó egyéb területek mûködéséhez szükségesek.

Budapest, 1999. október 22.

/Dr.Vastagh Pál/
MSZP