T/331/61.

Kapcsolódó módosító javaslat

Dr. Áder János úrnak,

az Országgyûlés elnöke

Helyben

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94. §, 102. § (1) bekezdésében foglaltaknak megfelelõen a családok támogatásáról szóló T/331. számú törvényjavaslathoz - kapcsolódva a T/331/36. számú módosító javaslathoz - az alábbi

kapcsolódó módosító javaslatot

terjesztjük elõ:

A törvényjavaslat 27. §-a (1) bekezdésének a) pontja következõképpen módosul:

/Nem jár gyermekgondozási támogatás annak a személynek, aki/

"a) az Szt. 4. § (1) bekezdésének i) pontjában megjelölt rendszeres pénzellátás bármelyikébe részesül, ide nem értve a gyermekgondozási támogatást, továbbá a gyermekgondozási támogatás folyósítása mellett végzett keresõ tevékenység után járó táppénzt, baleseti táppénzt;"

I n d o k o l á s

A módosító javaslat technikai jellegû. A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 4. §-a (1) bekezdésének i) pontjában meghatározott "rendszeres pénzellátás" fogalommegjelölésbe ugyanis bele tartozik a gyermekgondozási segély és a gyermeknevelési támogatás is, ennél fogva a törvényjavaslat 27. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmezési problémát vethet fel. Ezen értelmezési problémát kívánja a módosító javaslat megoldani oly módon, hogy a rendszeres pénzellátás fogalomkörébõl kiveszi a gyermekgondozási támogatás mindkét formáját.

Budapest, 1998. december 7.

Koltai Ildikó

Fidesz-MPP

Dr. Horváth Zsolt

Fidesz-MPP

Dr. Frajna Imre

Fidesz-MPP