T/325/658.

Kapcsolódó módosító javaslat!

Dr. Áder János úrnak,

az Országgyûlés elnöke

Helyben

Tisztelt Elnök Úr!

A Magyar Köztársaság 1999. évi költségvetésérõl szóló, T/325. számú törvényjavaslathoz - a Házszabály 121. § (7) bekezdésében foglaltaknak megfelelõen -, a T/325/22. sz. módosító javaslathoz

k a p c s o l ó d ó m ó d o s í t ó j a v a s l a t o t

terjesztünk elõ.

A törvényjavaslat 31.§ (2) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

"(2) A személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. törvény 4/A.§ (1) bekezdésének b) pontjában meghatározott kedvezményezett célon 1999. évben [az ezeréves államiságunk megünneplésével kapcsolatos programok] társadalmi és karitatív szervezetek mûködésének támogatását kell érteni."

I n d o k o l á s

Az Országgyûlés illetékes bizottságának javaslatára elosztandó költségvetési keret évek óta nagyságrendekkel kevesebb, mint amennyi az országos társadalmi szervezetek igénye. A javaslat arra irányul, hogy a keretet növelje a polgárok által befizetett adó 1 %-ának az a része, melyrõl a polgárok - konkrét szervezet, vagy egyház megjelölése nélkül - így döntenek. Az ezeréves államiság megünneplésével kapcsolatos programokra kellõ fedezetet nyújtanak a költségvetés más forrásai.

Budapest, 1998. december 14.

Csizmár Gábor Kiss Péter Tóbiás József