T/325/25.

Módosító javaslat

Dr.Áder János úrnak

az Országgyûlés elnökének

H e l y b e n

Tisztelt Elnök Úr!

A Házszabály 94. § (1) bekezdése és 102. § (1) bekezdése alapján a Magyar Köztársaság 1999. évi költségvetésérõl szóló T/325. számú törvényjavaslathoz a következõ

m ó d o s í t ó j a v a s l a t o t

terjesztem elõ:

A törvényjavaslat 48. §-a a következõk szerint módosul:

"48. §

(1) Az Országgyûlés elrendeli, hogy 1999. évben a fejezeteknél [- beleértve az I-VIII. fejezetet is -] - kivéve a VI. és a VIII. fejezetet - az 1998. évi zárólétszámhoz képest 3%-os mértékû létszámcsökkentést kell végrehajtani. A létszámcsökkentéssel felszabaduló személyi juttatások és a munkaadókat terhelõ járulékok elõirányzata a létszámcsökkentést végrehajtó költségvetési szervnél az egyéb mûködési, felhalmozási elõirányzatok emelésére használható fel.

(2) Felhatalmazást kap a Kormány az (1) bekezdésben foglaltak végrehajtására [- az I-VIII. fejezet kivételével-] - az I-V. fejezet kivételével -, ezen belül a mentesítettek körének, a végrehajtás feltételrendszerének meghatározására, a szükséges elõirányzat-átcsoportosításokra."

Indokolás:

A törvényjavaslat 48. §-a szerint az 1998. évi zárólétszámhoz képest 3 %-os mértékû létszámcsökkentést kell végrehajtani a fejezeteknél. Ez a létszámcsökkentés - a törvényjavaslat szerint - vonatkozna "VI. BÍRÓSÁGOK" és a "VIII. MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ÜGYÉSZSÉGE" fejezetekre is.

A bíróság és az ügyészség egyre növekvõ feladataira, különösen pedig a bûnüldözésben rájuk háruló feladatokra tekintettel indokolatlan esetükben a létszámcsökkentés elrendelése.

Budapest, 1998. november hó 12. napján

/Dr.Horváth Balázs/

MDF