Parlament képe
Készült: 2019.08.18.03:34:21 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

334. ülésnap, 78. felszólalás
Felszólaló Szatmáry Kristóf (Fidesz)
Felszólalás oka kérdést megválaszolja
Beosztás Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:05

Felszólalások:  <<  78  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SZATMÁRY KRISTÓF nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselőtársam! Tisztelt Ház! Elnök Úr! A legfinomabban is úgy tudnék fogalmazni, hogy az önök hozzáállása igen farizeus vagy képmutató.

Sajnos külön kell választani az ügy fontosságát, amely valóban fontos, és azt a hozzáállást, amit önök tanúsítanak, mert az valóban nagyon nehezen értelmezhető normális módon, már csak azért is, mert ha komolyan vesszük a feljelentést, akkor ez a feljelentés, ami sajnos nem tartalmazott túl sok konkrétumot, az önök idejére is vonatkozik alapvetően, az önök idejére, amikor valóban erre a súlyos problémára - amit lehetne sajnos úgy is jellemezni, hogy amíg van adó, addig valószínűleg lesznek olyanok is, akik ezt az adót megpróbálják ellopni, és valóban ezeknek a helye nem lehet máshol, csak a börtönben -, ha ez a probléma ismert volt korábban is, kérdezem én, az MSZP ideje alatt milyen intézkedés történt, arra vonatkozólag, hogy a NAV - vagy akkor a vám- és pénzügyőrség - ezeket a határon átnyúló problémákat kezelni tudja. Röviden össze tudom foglalni: semmilyen ilyen nem történt. Ehhez képest a mostani kormányzat jó néhány olyan lépést tett, beleértve többek között a vám- és pénzügyőrség adóhatósággal való összevonásán át - hogy egy kézben hatékonyan lehessen az ügyeket felderíteni -, egészen odáig, hogy itt alapvetően a határon átnyúló áfák kérdéséről van szó, jó néhány területen, ahol az Unió engedi, pontosan a fordított áfát kívántuk bevezetni azért, hogy ez kikerülhető legyen.

Tehát összességében: igen, sajnos van egy probléma, a mindenkori magyar kormány a képességeihez és a lehetőségeihez képest kell hogy tegyen ellene, hogy visszaszorítsuk közösen az adócsalást, és azt gondolom, hogy ebben az nem segít, ahogy önök hozzáállnak, és az sem segít, ha valaki felelőtlenül, konkrétumok nélkül vagdalkozik ebben az ügyben.

Köszönöm szépen a figyelmüket.

Felszólalások:  <<  78  >>    Ülésnap adatai