Parlament képe
Készült: 2019.08.18.03:35:58 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

302. ülésnap, 110. felszólalás
Felszólaló Halász János (Fidesz)
Felszólalás oka kérdést megválaszolja
Beosztás Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:11

Felszólalások:  <<  110  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HALÁSZ JÁNOS, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Ön azt kérdezi, hogy a kulturális kormányzat mihez asszisztál. Mondom önnek, képviselő úr, de ezt ön is tudja, hogy a kulturális kormányzat nem asszisztál semmilyen rosszízű pénzkifizetéshez. Egyébként pedig ön mint a kulturális és sajtóbizottság tagja, utalt is erre, nyilván tisztában van azzal, hogy hazánkban a médiatartalom-szolgáltatás törvényileg biztosítottan szabad, a médiatartalom-szolgáltatók független, az államtól és a kormányzati irányítástól elkülönült szervezetek, amit a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló úgynevezett médiaalkotmány garantál. E törvény egyértelműen fogalmazza meg ezt az alapelvet, annak kimondásával, hogy a sajtószabadság kiterjed az államtól, valamint bármely szervezettől és érdekcsoporttól való függetlenségre.

A közmédia rendszere áttekinthető, az egyes szervek hatásköri és feladatmegosztása világos és egyértelmű, a közszolgálati médiarendszer belső működésébe a kormány, az Országgyűlés vagy egyéb politikai, gazdasági szervezet sem a tartalom tekintetében, sem pedig a rendelkezésre álló források mértékét illetően nem avatkozhat bele. Előbbinek ugyanis a média függetlenségét garantáló különféle jogszabályok, utóbbinak pedig a közmédia sarkalatos törvényben foglalt meghatározott finanszírozási összege képezi a gátját. Az MTVA pedig mint elkülönített vagyonkezelő és pénzalap, kizárólagosan felelős a rádiós és televíziós műsorszámok gyártásáért, gyártatásáért és beszerzéséért. Tehát nem a kulturális kormányzat dolga ebben az ügyben bármiről is beszélni.

De van dolgunk, ami a filmgyártáshoz kapcsolódik, és a következő egy percben szívesen beszélek önnek arról, hogy milyenek az artfilmekkel kapcsolatos rendelkezéseink, a minisztériumi rendeleti kérdéseink, és hogyan támogatjuk az artfilmek digitalizációját.

Egyébként pedig azt kérem öntől, hogy ne vizionáljon semmilyen magánéleti csavarokat, mert teljesen feleslegesen és rosszul teszi. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a Fidesz soraiból.)

Felszólalások:  <<  110  >>    Ülésnap adatai