Parlament képe
Készült: 2019.11.13.18:22:24 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

241. ülésnap (2012.11.26.), 98. felszólalás
Felszólaló Gyöngyösi Márton (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:14


Felszólalások:  Előző  98  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

GYÖNGYÖSI MÁRTON (Jobbik): Köszönöm államtitkár úr válaszát, amivel természetesen nem lepett meg. Mégiscsak azért a Külügyminisztérium közleménye végtelenül árulkodó, hiszen egy olyan pillanatban született meg, amikor éppen a palesztinokat kellett volna a szolidaritásról biztosítani.

Talán ön is ismeri azt a 2003 októberében napvilágot látott Eurobarometer-felmérést, amely a roppant egyoldalú Izrael-párti propaganda ellenére mondatja azt az európai uniós polgárok 59 százalékával, hogy igenis a világbékét elsősorban Izrael fenyegeti. Mi lenne akkor, ha ma csinálnák ezt a felmérést? Mi lenne vajon annak az eredménye, ha a mai Európai Unióban megengednének egy hasonló felmérést?

Természetesen egyetértek államtitkár úrral, ismerem én is, hogy hány magyar honfitársunk, hány magyar származású ember él Izraelben, hány izraeli zsidó honfitársunk él Magyarországon. Úgy gondolom, pont itt lenne az ideje egy ilyen konfliktus kapcsán annak, hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a Magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.) hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára. (Az elnök ismét csenget.) Úgy gondolom, hogy adósai egy ilyen felméréssel Magyarországnak. (Taps a Jobbik soraiban.)
Felszólalások:  Előző  98  Következő    Ülésnap adatai