Parlament képe
Készült: 2019.05.20.04:51:47 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

135. ülésnap (2011.11.16.), 68. felszólalás
Felszólaló Vágó Gábor (LMP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:04


Felszólalások:  Előző  68  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VÁGÓ GÁBOR (LMP): Pörzse képviselő úrnak és a Jobbiknak szeretném elmondani azt, hogy a letöltés, ha nem üzleti céllal teszik azt, akkor miért nem lopás. Azért, mert egyszerűen nem károsít meg senkit (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Ez nem igaz!), hiszen valójában a jegybevételeken keresztül visszaforog a szerzőkhöz ez a pénz, sőt a jegybevételek - kimutatták kutatások - növekednek.

Az egész világon Oroszország után Magyarország a második az illegális letöltések tekintetében, ezért Magyarországon jóval akutabb ez a kérdés, mint bárhol másutt. Szerintem a jelenlegi gazdasági helyzetben, amikor 3500 forintba kerül egy CD, egy pályakezdő fiatal keres 90 ezer forintot, és egy mozijegy, mondjuk, 1500 forint, akkor kétszer meggondolja egy fiatal, hogy azért, hogy a kedvenc együttesét meghallgassa meg elmenjen moziba a barátnőjével, kifizesse a fizetésének az egytizedrészét. Ez teljesen abszurd a jelenlegi helyzetben, ezért arra kérem a jobbikos képviselőtársaimat is, hogy vizsgálják felül a letöltésekhez kapcsolódó álláspontjukat; egyszerűen a letöltés itt van, létezik.

Egyetértek Karácsony Gergely képviselőtársammal abban, hogy találjuk meg azt a formát, ahogyan maguk a szerzők is részesülni tudnak azokból a javakból, amelyeket ők előállítanak, de a letöltésnek a kriminalizálása, az, hogy börtönbe csukunk egyetemistákat azért, mert föltettek egy filmet az internetre, teljes mértékben abszurd. Ezért kérem a kormányzat képviselőit, hogy a nemzetközi kalózok hullámát ne söpörje el a kormány (Elneveti magát.), elnézést (Derültség, taps.), hanem valójában indítsák el ezt a folyamatot, ami a szerzői jogok forradalmához vezet.

Köszönöm. (Taps az LMP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  68  Következő    Ülésnap adatai