Parlament képe
Készült: 2019.05.20.05:26:05 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

135. ülésnap (2011.11.16.), 64. felszólalás
Felszólaló Pörzse Sándor (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:10


Felszólalások:  Előző  64  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

PÖRZSE SÁNDOR (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr, a szót. Finoman szólva nem vagyok a kérdés szakértője, de azért inspirált engem Vágó Gábor. A következőt szeretném hozzáfűzni.

Értem én vagy érteni vélem én az aggodalmad, vagy - bocsánat - a képviselő úr aggodalmát, de azért valamit tisztázzunk: az ingyenes letöltés, különösen a zenei számok, illetve a filmek tekintetében, lopásnak számít. Tehát attól még, hogy nem üzleti célra csinálja valaki, hanem otthon csinálja, valakinek a szellemi termékét - tulajdonképpen teljesen ingyen - elveszi. Lehet, hogy szélsőségesnek tűnik a példa, de ha megjelenne egy politikai párt, akár Magyarországon vagy máshol, és azt mondaná, hogy mostantól fogva bárki bármikor bemehet az üzletbe, és azt vesz el magának, amit akar, és ezzel választásokat nyerne vagy megjelenne a politikai palettán, bocsánatot kérek, attól ez még nem legális. Különösen Magyarországon, képzeljék el, ha egy ilyen párt megjelenne, biztos vagyok benne, hogy egy 10 százalék fölötti eredményt érne el a választásokon. Ez az egyik.

Értem én, amit Vágó képviselő úr mond, tulajdonképpen teljesen világosnak is tűnik, de azért szorítsuk erkölcsi keretek közé ezt a dolgot, hiszen kijelenthető, hogy a magyarországi könnyűzenei ipar egy igen markáns szegmensét tönkretette az ingyenes letöltés. Tönkretette. Lehet, hogy úgy tűnik, hogy tulajdonképpen kit érdekel az a kicsi Magyarország a nagy Egyesült Államokban, hogy 15 ezerrel több Michael Jackson-számot töltenek le vagy nem, lehet, hogy ez ott nem tétel, de Magyarország tekintetében az ingyenes letöltések bizony tragikus következményeket okoztak. Ez az egyik.

A másik pedig, amit mindenképpen... Ja, két percem volt. Bocsánat, elnök úr, akkor egyelőre ennyi.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  64  Következő    Ülésnap adatai